Handicap en Studie

Autisme en studie

Voor studenten en docenten is hier informatie te vinden over studeren met Autisme bij Avans Hogeschool. Dat varieert van informatie over b.v. extra ondersteuningsmogelijkheden. Maar ook over trainingen die worden aangeboden. Deze pagina is in opbouw. Regelmatig zal er nieuwe informatie worden gepubliceerd. Ideeën of tips voor deze pagina zijn van harte welkom. Stuur een mail naar studentenvoorzieningen@avans.nl

De NVA is dé vereniging die zich inzet voor de belangen van mensen met autisme. Zij geven informatie en advies. Er zijn Autisme Info Centra (AIC) door heel Nederland.

 

Laatst bijgewerkt op 18 december 2017.

De module autisme voor docenten, geeft handvatten hoe om te gaan met studenten met een vorm van autisme. Daarnaast geeft het ook inzicht in het herkennen van (een vorm van) ASS bij studenten. De module is zo opgebouwd dat afzonderlijke hoofdstukken bekeken kunnen worden. In de inleiding komen de diverse rollen aan bod. Van de student. Van de studentendecaan. Van de coördinator studeren met een functiebeperking.

In hoofdstuk 2 zijn feiten en cijfers te vinden. En maak je kennis met ASS. Hoofdstuk 3 geeft inzicht in typerend gedrag van een student met ASS. In hoofdstuk 4 leer je de belemmeringen die een student met ASS ervaart en geeft ook een ideale situatie qua leeromgeving weer. Hoofdstuk 5 geeft o.a. hulpmiddelen voor het aanleren van competenties en alternatieven.

Tips voor omgaan met studenten met autisme

Soort
PDF
Publicatiedatum
31 mrt 2015
Laatst bijgewerkt op 9 februari 2017.
Maak een afspraak.

Heeft jouw functiebeperking gevolgen voor je studievoortgang? Maak telefonisch een afspraak via de Studenten Informatie Balie: 088 - 525 75 50.