Handicap en Studie

Dyslexie en studie

Voor studenten en docenten is hier informatie te vinden over studeren met dyslexie bij Avans Hogeschool. Dat varieert van informatie over b.v. het gebruiken van Kurzweil. Maar ook over trainingen die worden aangeboden. 

In het najaar van 2016 hebben docenten Engels van Avans Hogeschool een training ‘omgaan met dyslexie’ gevolgd. Uit deze training is materiaal beschikbaar gekomen. Bij het tabblad hulpmiddelen staat een kaart met kenmerken van dyslexie en tips voor docenten voor de begeleiding van studenten. Onder het hoofdstukje ‘toetsen, niet minder maar anders’ vind je informatie over Universal Design for Learning. UDL heeft als uitgangspunt dat onderwijs vanaf het begin van de onderwijsontwikkeling rekening houdt met de verschillen tussen studenten. 

 

Laatst bijgewerkt op 18 december 2017.
Elke student, dus ook elke student met dyslexie, is verschillend. Leerstijl, intelligentie, opvoeding, leeftijd, karakter etc. zijn van invloed op het al dan niet tot uiting komen van de onderstaande kenmerken. De studentenkaart helpt om zicht te krijgen op belemmeringen, oplossingen en kwaliteiten.

Dyslexiekaart

Soort
PDF
Publicatiedatum
05 apr 2017

In dit filmpje maak je kennis met een aantal hulpmiddelen die Avans Hogeschool biedt voor studenten met dyslexie. 

 

Laatst bijgewerkt op 19 december 2017.

Bij steeds meer opleidingen zijn studenten verplicht om het digitale programma ‘Hogeschooltaal’ te volgen en met voldoende voor het tentamen af te sluiten. Ons bereikt nogal eens de vraag wat dit betekent voor studenten met dyslexie. Het LIC legt in onderstaande notitie uit op welke manier Hogeschooltaal rekening houdt met studenten met dyslexie.

Notitie van het LIC over Hogeschooltaal

Soort
PDF
Publicatiedatum
30 mei 2014
Laatst bijgewerkt op 9 februari 2017.
Maak een afspraak.

Heeft jouw functiebeperking gevolgen voor je studievoortgang? Maak telefonisch een afspraak via de Studenten Informatie Balie: 088 - 525 75 50.