Handicap en Studie

Werken met een functiebeperking

Werken met een beperking, veel is mogelijk maar het kost enig extra uitzoekwerk.

 

  • Waar ga je zoeken naar banen?
  • Hoe schrijf je een brief, vermeld je je beperking of niet?
  • Hoe bereid je je voor op een sollicitatiegesprek?
  • Hoe ga je je gesprek voeren, hoe vermeld je je beperking?
  • Hoe leg je je collega’s uit hoe jij werkt?
  • Waar kun je terecht voor hulpmiddelen op de werkplek?
  • Hoe vraag je subsidies aan?

 

Al deze vragen worden besproken in boekjes die je op deze site kunt vinden. Ga naar de downloadpagina om het boekje met jouw beperking te downloaden.

Veel is ook uitgezocht door het Expertisecentrum Handicap & Studie. Ze hebben een aantal brochures met tips, maar ook specifieke vacatures op hun forum. Er is tevens een handleiding met handige aanbevelingen.

Bekijk ook het tabblad hulpmiddelen om help jezelf verder op weg.
 

Laatst bijgewerkt op 18 december 2017.

Onderstaande tools kunnen je helpen bij het vinden van werk: 

Icares beroepentest: Deze test kijkt niet alleen welk beroep bij iemand past, maar ook of dit beroep geschikt is voor iemand met een beperking.

Eigenwerkwijzer: De Eigenwerkwijzer biedt meer inzicht in wat wel en niet kan ten aanzien van werk. Bovendien weet men wat nodig is om anderen te vertellen goed te kunnen functioneren. De Eigenwerkwijzer is de sleutel tot volwaardig samenwerken. 

Pakjekansnu app: Een webapp die jonge werknemers met een licht verstandelijke beperking of een stoornis in het autismespectrum wat steun moet geven op de werkvloer. Om een gesprek aan te gaan met je werkgever. Om je eigen dossier bij te houden. Tips te krijgen en meer. Dat is Pakjekansnu.

Laatst bijgewerkt op 9 februari 2017.
Maak een afspraak.

Heeft jouw functiebeperking gevolgen voor je studievoortgang? Maak telefonisch een afspraak via de Studenten Informatie Balie: 088 - 525 75 50.